10 Rregullat që duhen ndjekur në shumë gjuhë

CORONAVIRUS I RI - 10 SUGJET P TOR T GJITHA
Këto janë këshillat zyrtare të Ministrisë së Shëndetësisë:

  1. Lani duart shpesh me sapun dhe ujë ose xhel me bazë alkooli
  2. Shmangni kontaktin e ngushtë me njerëzit që vuajnë nga infeksione akute të frymëmarrjes
  3. Mos prekni sytë, hundën dhe gojën me duart tuaja
  4. Mbuloni gojën dhe hundën me inde të disponueshme kur teshtitni ose kolliteni. Nëse nuk keni shami, përdorni thurrjen e bërrylës
  5. Mos merrni ilaçe antivirale ose antibiotikë pa recetën e mjekut
  6. Pastroni sipërfaqet me dezinfektues të bazuar në klor ose alkool
  7. Përdorni maskën vetëm nëse dyshoni se jeni i sëmurë ose nëse kujdeseni për njerëz të sëmurë
  8. MADE N IN KINA produkte dhe pako të marra nga Kina nuk janë të rrezikshme
  9. Kafshët shtëpiake nuk përhapin koronavirusin e ri
  10. Nëse dyshoni, mos shkoni në dhomën e urgjencës, telefononi mjekun tuaj të familjes dhe ndiqni udhëzimet e tij

Përkthime në: anglisht, frëngjisht, kinezisht, rumanisht, spanjisht, arabisht, bengali, urdu, somali, rusisht, amarisht, tigrinya, bambarà, wolof nga vullnetarët e Shoqata Naga - MilanoArci Milano dhe nga rrjeti i ndërmjetësve të Numri i lirë për azilkërkuesit dhe refugjatët ARCI

You may also like...

Shqip
Italiano English (UK) Français አማርኛ العربية বাংলা 简体中文 Español ਪੰਜਾਬੀ Русский Af Soomaali ትግርኛ اردو Wolof Shqip