Buoni spesa

Kuponë blerjeje për mallra ushqimorë dhe nevojat themelore: përparësi për individët dhe familjet me vështirësi ekonomike

-- Me urdhrin nr. 658 të Shefit të Departamentit të Mbrojtjes Civile, të gjitha komunat italiane kanë marrë fonde për t'ua caktuar njerëzve në nevojë: këto janë kupona që mund të shpenzohen për blerjen e mallrave ushqimorë dhe nevojat themelore.

Çdo komunë identifikon kriteret e ndarjes dhe shumën e kontributit. Përfituesit janë familjet dhe personat që kanë vuajtur më shumë nga ndikimi ekonomik i emergjencës Covid-19, duke u dhënë përparësi atyre që nuk marrin mbështetje tjetër publike (Të ardhurat e shtetësisë (reddito di cittadinanza), REI, NASPI, cassa integrazione, etj.).

Bazuar në artikullin 27, paragrafi 1, i Dekretit Legjislativ 251/2007, përfituesit e mbrojtjes ndërkombëtare kanë të drejtë në të njëjtin trajtim si qytetarët italianë në qasjen në kuponat e blerjes.

Për të njohur kriteret, mënyrat dhe afatet e kërkesës së kontributeve, vizitoni seksionin e dedikuar në faqen e internetit të komunës tuaj.

You may also like...

Shqip
Italiano English (UK) Français አማርኛ العربية বাংলা 简体中文 Español ਪੰਜਾਬੀ Русский Af Soomaali ትግርኛ اردو Wolof Shqip