Masa urgjente për të përmbajtur infeksionin në të gjithë territorin kombëtar - Të vlefshme deri më 13 nëntor 2020

Përdorimi i detyrueshëm i maskave

Maskat duhet të vishen:

  • Në të gjitha vendet e mbyllura përveç shtëpisë tuaj
  • në të gjitha hapesirat e jashtme

Përdorimi i maskës NUK është i detyrueshëm në rastet e mëposhtme:

  • fëmijë nën moshën gjashtë vjeç
  • njerëzit me sëmundje ose paaftësi të papajtueshme me përdorimin e maskës
  • kryerjen e aktiviteteve sportive
  • Pavarësisht këtyre përjashtimeve, është gjithmonë e detyrueshme të mbash një distancë sigurie të paktën një metër nga njerëzit e tjerë.

✓Possono essere utilizzate anche le mascherine di comunità, ovvero mascherine monouso o mascherine lavabili, anche auto-prodotte, purché adatte a fornire una adeguata protezione.

Sport dhe aktivitet fizik

✓ Lejohet të kryhen aktivitete motorike (p.sh. ecja e shpejtë) duke respektuar distancën prej të paktën 1 metër

✓ È consentito svolgere attività sportiva individuale (es. corsa) rispettando la distanza di almeno 2 metri

✓ È consentita l’attività sportiva di base e l’attività motoria individuale presso palestre, piscine, centri e circoli sportivi (pubblici e privati) purché nel rispetto delle norme di distanziamento sociale e senza alcun assembramento.

✘ Sport amatoriale e dilettantistico: sono consentiti solo in forma individuale. Sono vietate tutte le gare e le competizioni.

✓ Sono consentiti soltanto gli eventi e le competizioni riguardanti gli sport individuali e di squadra riconosciuti di interesse nazionale o regionale dal Comitato olimpico nazionale italiano (CONI)

✓ Gara sportive (p.sh. stadiume): është e lejuar prania e publikut deri në 15% të kapacitetit dhe në asnjë rast jo më shumë se 1000 spektatorë jashtë dhe 200 brenda. Duhet të garantohen distanca prej një metri dhe matja e temperaturës në hyrje.

Evente, shfaqje, kinema, diskoteka

✓ Kinematë, teatrot dhe koncertet autorizohen me kusht që të respektohet distanca e sigurisë së paku 1 metër dhe me numër maksimal prej 1000 spektatorë për shfaqje në ambient të hapur dhe 200 për shfaqje në ambient të mbyllur.

✘ Ndalohen aktivitetet që zhvillohen në salla vallëzimi dhe diskoteka, jashtë ose brenda.

✘ Sono vietate le sagre e le fiere di comunità. Restano consentite le manifestazioni fieristiche nazionali e internazionali.

✓ Ngjarjet publike lejohen vetëm në formë statike, me kusht që të respektohen distanca sociale dhe masat e përshkruara të kufizimit.

✓Le attività di sale giochi, sale scommesse e sale bingo sono consentite dalle 8:00 alle 21:00

Cerimonie civili o religiose, convegni e riunioni

✓ Le feste conseguenti alle cerimonie civili o religiose sono consentite con la partecipazione massima di 30 persone, fermo il rispetto dei protocolli e delle linee guida vigenti.

✓ Sono sospesi convegni e congressi ad eccezione di quelle che si svolgono a distanza. È fortemente raccomandato svolgere anche le riunioni private a distanza.

Festat private brenda ose jashtë

✘ Janë të ndaluara festat private brenda ose jashtë dhe rekomandohet fortesisht që të presesh në shtëpi jo më shumë se 6 persona jo-bashkëjetues.

Restorante, bare, pube, pastiçeri, akullore
  • Consumazione al tavolo: consentite dalle 5:00 alle 24:00; limite massimo di persone al tavolo: 6
  • Consumazione in piedi: consentite dalle 5:00 alle 18:00
  • Consegna a domicilio: consentita nel rispetto delle normative vigenti.
Shkolla

✓ Scuole superiori: possibilità di forme flessibili di didattica e modulazione degli ingressi a partire dalle ore 9:00.

✘ Udhëtimet shkollore janë të ndaluara.

You may also like...

Shqip
Italiano English (UK) Français አማርኛ العربية বাংলা 简体中文 Español ਪੰਜਾਬੀ Русский Af Soomaali ትግርኛ اردو Wolof Shqip